A szappankészítés alapjai

3000 Ft

A meleg eljárású szappankészítés elméleti és gyakorlati alapjait fogalmaztam meg egy kisebb, 24 oldalas füzetben. Szerintem ezek a legfontosabb tudnivalók, aminek a birtokában magabiztosabban merülhetsz bele a szappankészítés világába. Gondolati összefoglaló, alaprecept számolása, néhány alap olaj/vaj tulajdonsága, és elszappanosodási számuk. A szappan ápoló hatása számokban, hogy érthesd is, mitől jó a szappanod. Van még szó benne egyéb szappanalapanyagokról, színezőkről, illatokról, illetve arról, mit is jelent valójában a szappankészítés egy hivatalosan ezzel dolgozó kézművesnek.

A füzet hamarosan aktualizálásra kerül, új tudnivalók kerülnek bele, ezért a korábbi verzió kedvezőbb áron kiárusításra kerül.

Elfogyott

Miért jó Neked?

Ez a füzet egy emlékeztető, egy sorvezető, és biztos van benne olyan információ, amit még sosem hallottál. 5 év tapasztalatomat sűrítettem bele. Van benne kémiai magyarázat, áfaszámítás 🙂 jellegű többletzsír-számolás, alapanyagok jellemői bőrtípus szerint, és mennyiségi ajánlások is extra adalékanyagokból.
Mindezek mellett igyekeztem benne átadni azt a szellemiséget, ami szükséges egy ilyen csodás alkotófolyamat, és igazából egy szakmai tevékenység megvalósításához; megmutatni az alázatot és a tiszteletet a természet törvényei iránt.

A füzet a gyakorlati szappanfőző workshop elméleti kiegészítője. A Szappanos(k)odás fejezet nincs kitöltve, csak a fázisok vannak megjelölve, és néhány balesetvédelmi szempontból fontos megjegyzés van beleírva.

Folytatása is várható a jövőben 🙂

Mit tud még?

Tartalomjegyzék

1. A szappan nem piskóta
– A szappankészítés egy szakma
– Gyakori hibák
– Tehát a legfontosabb
2. Fizikai és szellemi kellékek
– A nátriumhidroxid
– A misztikus S.F.
– Elszappanosodási számok
– Olajok és vajak a teljesség igénye nélkül
– Eszközök
3. Előkészületek
– Receptírás
– OLAJOK
– FOLYADÉK
– LÚG (elszappanosodási számok listája)
– Számolás
– Aleppói szappan
– 130-as kókusz szappan
– ADALÉKANYAGOK
– Illóolaj vagy illatolaj
– Földszármazékok
– Fűszerek, mint színezők
– Méz
– Selyem
– Növényi darabok
4. Szappanos(k)odás
5. Utómunka
– Mosogatás
– Szeletelés
– Utóellenőrzés
– Pecsételés
– Tárolás
– Csomagolás
– Használat
– Felelősségvállalás
– Odaadás
– Elérhetőségeim

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A szappankészítés alapjai” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.