Az Életvirág

és a SZER története

Minden szappanom magán viseli az életvirág és az élet magja szimbólumok keverékéből álló egyedi jelet, melyet szirmok szegélyeznek.

Ez a szimbólum az életet, a hozzá szükséges energiát és harmóniát hordozza, melyet én a természettől veszek kölcsön az alapanyagok által. Ezekből szeretettel készítek kozmetikumokat és közvetítem a belőlük áradó energiákat. Bízom benne, sőt tudom, hogy minden használattal megérint majd ez a csoda, és általuk közelebb kerülsz a természethez és valódi önmagadhoz is.

Az ápoló olajok mellett gyógynövényeket használok forrázat, őrlemény, vagy macerátum formában. A színeket is növényekkel, azok olajos vagy vizes kivonatával hozom létre. Az illatokat 100%-os illóolajok adják, vagy ezekből összeállított parfümök.

A gyógynövényeken kívül a másik nagy szerelmem az anyanyelvem. Nem csak betűket, hanem képeket, összefüggéseket, egész történeteket rejtenek a legrövidebb szavaink.

A „szer” az egyik legősibb magyar kifejezés. Az eredeti jelentés feltehetően „sor” volt, amelyből az „elrendeződés, térbeli, időbeli egymáshoz csatlakozás” tartalmi mozzanata alapján valamennyi jelentés megmagyarázható.

Így hívták az ország közepét Ópusztaszernek. Itt kötöttek az ősmagyarok szerződést. Itt alapították meg, vagyis szerezték az országot, itt tartották az első magyar országgyűlést. A szó benne van a szeretet, a gyógyszer szavunkban is. A szeretetnek ez az alapja, mint ahogyan mindennek a szeretet az alapja. Ez árulja el a magyar lélek igazi és legbensőségesebb arculatát.

Mivel az alapjelentése a „kapcsolat”, „összefűz”, „rend”, világos a szerkezet, rendszer, szerszám, szervez, szervezet, szerez, szerződés, szerkeszt, szerző, szerzemény, szerzetes szavak valódi jelentése is. Igéinkben is jelen van, hasonló jelentéstartalommal: szerét ejti, szert tesz rá, beszerez, megszerez. Innen erednek a szertartás, ceremónia, törvény, zár, zárda, erőd szavak is.

Még néhány példa: célszerű, egyszerű, fészer, középszer, népszerű, ószeres, , sor, szépszerével, szerel, szerelem, szerény, szerep, szerint, szerkezet, szerte, szerv, szerzet, szoroz.

A szer másként egy anyag, amelynek ismert a felhasználása, hatása van, gyógyhatású anyag, egy betegség tüneteinek kezelésére, megelőzésre, az egészség helyreállítására használt vegyi, vagy növényi anyag, orvosság.

Felhasznált eszköz, hasznos kellék, ami egy cél elérését segíti, egy feladatra való dolog, eszköz illetve a tevékenység segédeszközeként használható. Sportszer, hadi szer, rajzszer, látszer, módszer, műszer, vegyszer, lőszer, ékszer, gyógyszer, tornaszer, pótszer, élelmiszer, fűszer, hangszer.

Tájszóként a szer hajlandóság a segítségre, hozzájárulásra, melynek következtében az illető szívesen közreműködik a neki is fontos cél megvalósításával.

A nyelvünk felépítésében minden benne rejlik, amit e világról tudni lehet. Megszámlálhatatlan szavunkban szerepel a SZER, életet, jelentőséget adva annak, hogy mind egyek vagyunk, rendszerben élünk, és együttműködésünk az életet szolgálja, ezért úgy döntöttem, hogy tovább éltetve ezt a gondolatot, a gyógynövények által erősített szappanjaimnak ezt a kifejezést kölcsönzöm, és Életvirág szereket készítek, melyek a szervezet számára egységet, rendszert hoznak létre, gyógyszerként hatnak, szeretettel.

Források:
http://www.wikiszotar.hu
http://osnyelv.hu/czuczor/
http://www.vilagbiztonsag.hu/
Magyar Történeti Etimológiai Szótár
Magyar Etimológiai Nagyszótár
Magyar Őstörténeti Etimológiai Szótár